nervesmerter,muskeltrækninger efter discus operation i nakkehvirvler

Af: charlotte, 14. august 2010 kl. 17:58

Hej Alle, Er der nogen derude som har haft mange problemer efter discus operation i nakkehvirvlerne ? Jeg blev operereret for 3 mdr siden og har siden da næsten ikke haft et roligt øjeblik. Mine symptomer før operationen var hovedpine,smerter i venstre skulder,arm og snurren og prikken i venstre lillefinger, samt jag i hænder på indersiden af tommelfingeren det samme på begge fødder samt brænden på skinnebenene. Alt undtagen det med hænder og fødder forsvandt næsten med det samme efter operationen men jeg starter med at have små muskeltrækninger rundt omkring på kroppen. Jeg skal lige sige at jeg tager 600 mg gabapentin til natten samt div smertestillende .(Ipren og panodil og har gjort dette hele tiden. )4 uger efter starter det så med at prikke snurre forskellige steder i kroppen samt brændende følelser ind imellem på forsiden af halsen og op mod ansigtet.Muskeltrækninger kommer nu mest når jeg ligger ned om natten .Samt følsomhed på huden og når jeg bruger mine hænder kan det gøre ondt i håndledene. Jeg er siden da blevet MR scannet 2 gange inklusiv hjernen med kontrastvædske:Disse udelukkede sclerose tegn, men viste også at implantaterne sad som de skulle, har fået lavet masser af blodprøver som ikke viser noget, har fået lavet nerveledningsundersøgelse af armens og benets nerve, og der er ingen nedsat nervefunktion umiddelbart ! Er der nogen derude der har prøvet noget lignende, alle svar er mere end velkomne da jeg føler lægerne siger det er noget mellem ørerne !!Men jeg er overbevist om at der er noget galt!!

Svar af: mk, 31. august 2010 kl. 08:27

Hej Charlotte Jeg er selv opereret i nakken. C5-C6 og C6-C7. Har også fået implantater. Jeg kan sagtens nikke genkendende til din beskrivelse. Jeg har nervesmerter bagpå skuldrene. Det føles som om man er blevet brændt. Tit kan jeg ikke have tøj på, jeg trækker trøjen af på skuldrene. Jeg har også være til nerveledningsundersøgelse som ikke vidste noget umiddelbart. En undersøgelse der ikke varede mere end en times tid. Jeg har fået at vide af en dygtig læge på et tidspunkt, at hvis den nerveledningsundersøgelse skal vise et rigtig resultat skal den være meget mere omfattende. På et tidspunkt har der været en læge i Odense der havde specialiseret sig på det felt, men han er desvære gået på pension. Han brugte flere dage på sådan en undersøgelse. Mht til medicin har jeg også været det hele igennem: Garbapendi, oxikontin osv osv. I dag tager jeg ikke noget. (jeg blev operet juli 2007). Jeg har gået på smeretklinikken i Aalborg, og de fraråder smertestillende, det tager jo kun toppen alligevel. Et halv års tid fik jeg i stedet noget anti depressiv medicin i små doser. Det har man fundet ud af tager nervesmerter. Og det er også rigtig. Det hjalp. Men jeg ønsker bare ikke at tage det mere. MEN i hvert fald er det ikke dig der er tosset :-) Jeg tror mange med diskus kan genkende dine symptoner. Hvis du har gået længe med dine diskus des større risiko er der for kroniske nervesmerter... mvh MK

Svar af: charlotte Bern, 3. september 2010 kl. 18:37

Hej MK

Tusinde tak for din tilbagemelding.....Det var noget jeg kunne bruge!

Jeg ved ikke , er nu blevet noget usikker på om gabapentinen kan give bivirkninger

som muskeltrækninger,brænden, stikken, summen i kroppen ?Eller er det mon efter virkninger fra operationen.Jeg syntes det er svært at skulle slippe det da jeg ellers ikke

kan sove...

Men det der er værst er at læger, kirurger ikke mener at mine symptomer er helt efter bogen,

og der er ingen som har sagt at medicinen også kan give de ting iflg indlægsedlen !

Det lyder som om at en smerteklinik måske ville kunne give noget klarhed, tror jeg vil forsøge

at få min forsikring til at dække det.

MVH

Charlotte

Svar af: Mona, 4. september 2010 kl. 08:36

Hej igen Charlotte. Vil bare lige sige at det er gratis at komme på smerteklinik. Du skal bare få din læge til at henvise dig til nærmeste klinik. Men der er desværre ret ofte lang ventetid (op til et år). Men jeg gjorde det, at jeg kontaktede dem, fortalte om min situation, og at jeg kunne i løbet af en time, hvis de fik et afbud. Og på den måde kom jeg ind en måned efter jeg var blevet henvist. Jeg syntes virkelig du skal prøve. For om nogen har forstand på smerter, så har de. De ordinere også medicin, for dem der virkelig ikke kan undvære det. Men det er bare en fantastik følelse at snakke med nogen der ved hvad vi taler om. Når vi snakker om difuse smerter og nervesmerter er de ikke i tvivl om hvad vi snakker om. Bare det at blive forstået, er helende i sig selv. Jeg kender også til det at symptomerne ikke passer ind i deres skema. Først ville de heller ikke opererer mig pga at jeg passede ikke ind i deres skema. Siden jeg er blevet opereret, har jeg da også stadig mange smerter. Men det er fordi at det ikke kun var min nakke der var gået i stykker. Jeg har det man kalder en musearm. Og det er kroniske smerter i nakke, skuldre, underarme og albue. Men de læger vi er inde og taler med er specialister på deres område. En med nakke, en med skulder osv. Det er også fint nok. Men hvor kunne det være dejligt hvis der sommetider var et helt team der arbejdede sammen. Lige som når vi har set "dianose søges" på tv. Undskyld hvis det er lidt rodet, men det jeg vil sige er, at det kan jo også godt være du fejler noget andet end lige nakken. Pres på for at komme videre i systemet. Mon ikke du skal ind til en reumetolog en der ved noget mere om nerverbaner. Jeg pressede selv på efter nakkeoperation, at komme videre til en specialist mht skulder, og derefter til en reumeteolog (ved ikke helt hvordan det staves, hi hi) mht til nerveskader. På et tidspunkt fik jeg sprøjtet botox direkte ind i den store muskel på skulderen. Det gjorde jeg hver 3. måned. Det hjalp et par gange. Men i hvert fald skal der en rask til at være syg. For der er kun en selv til at kæmpe. Og man er nødt til at presse på for at komme videre i systemet. Der er jo også kun dig selv til at mærke efter hvordan du har det. Og du er ikke i tvivl om, at noget er helt galt. Så du skal videre i systemet.... Håber alt godt for dig :-) Mvh MK

Svar af: jeanette Dupont, 15. september 2010 kl. 19:56

Hej Charlotte.

Sidder lige og prøver på at finde noget her på nettet, om lige nøjagtig samme problem som du har. Jeg har fuldstændig samme symptomer. Blev opereret for en prolaps i nakken(C5_C6)i maj måned i år, og det gik også fint. Skuldersmerter og finger smerter forsvandt. Men her for 1 1/2 måned siden begyndte det hele forfra igen.

Jeg har så ondt i min skulder, nakke, arm og fingre. Jeg har en fornemmelse af at jeg får stød i lille og ringfinger, der bliver forværret når jeg kigger ned ad.Det er meget frustrerende, efter at man har gået igennem sådan en omfattende operation. Jeg vendte tilbage til den læge der opererede mig, og han har nu henvist mig til en ny scanning. Samtidig er jeg begyndt til genoptræning gennem kommunen. Ved ikke om det virker, men det skader ikke at få genoptrænet musklerne i nakke og ryg siger de kloge:)Måske har jeg slidgigt i nakken, og skal igennem en ny operation, men det vil den nye scanning vise. Han kunen ane på røntgen billedet, at jeg havde nerverodsafklemning pga et eller andet. Slidgigt eller måske arvæv efter operation.

Men jeg giver ikke op, de skal bare finde ud af hvad der er galt, for som du også siger, så er der noget galt. Det er kun en selv der kan mærke det.

Håber på det bedste for dig fremover:)

Mvh

Jeanette

Svar af: marielle, 19. februar 2011 kl. 09:59

Hej alle med discus operation i nakken, som har smerter,

Jeg blev opereret første gang i 2006 for diskusprolaps C5-C6 med implantat. Havde derefter diffuse smerter. Men det var på et lavt niveau. Sidste sommer (2010) fik jeg en ny - og fuldstændig - prolaps, og en operation C6-C7 med implantat. De første 6 uger gik godt, det var en lettelse. Smerten fra nakkeregion under højre skulder og ned i armen forsvandt. Men så kom smerten igen, især om natten, skærende, ned i efterhånden begge arme. Om morgenen kan jeg ikke lukke mine hænder, eller bruge mine fingre. Det jager ned i fingrene med skarpe smerter. Der går flere timer før hænderne virker. Jeg får Lyrica, 300 mg om dagen, men det tager ikke smerten. Jeg skal skannes igen. Håber de finder noget arvæv, som kan forklare årsagen.

Jeg vil spørge om der er andre, som har et godt forslag. Jeg har ikke forsøgt smerteklinik, som foreslået ovenover. Jeg tænker, om jeg kan fejle noget andet?

Til jer, som har det samme, I er ikke alene. Til jer, som har en diskusprolaps i nakken og som overvejer om I skal opereres eller ej, og læser denne historie - jeg vil alligevel have vlagt operation. Første gang gik det nogenlunde godt. Smerten fra prolapsen kunne jeg ikke leve med. Faktisk vil jeg råde at få en operation hurtigst muligt. Måske er mine smerter nu forårsaget af, at nerven har haft en for lang påvirkning af prolapsen.

Hilsen, Marielle

Svar af: marielle, 19. februar 2011 kl. 10:34

Lige en rettelse til ovenstående!

Jeg kan selvfølgelig ikke råde andre at tage en operation. Vi har alle vores egen oplevelse og forskellige diagnoser.

Det jeg mente, var, at jeg selv vil gøre det samme igen. Jeg har ikke fortrudt operationen. Selvom der nu er følgevirkninger. Jeg håber, I forstår, hvad jeg mener.

Og en tilføjelse:

Jeg glemte at nævne, at mine fingre snurrer og er til tider følelsesløse. Toppen af middelfingeren hele tiden, de andre mest om morgenen. I det hele taget aftager symptomerne i løbet af dagen, smerter er stærkest om natten og problemer med hænder størst om morgenen.

Hilsen,

Marielle

Svar af: Jesper Andersen, 23. juni 2011 kl. 14:29

Den type neurologiske problemer som I omtaler her kan skyldes mange forskellige ting...f.eks. bl.a. slidigt i fingrene....se evt. http://www.sundhedslex.dk/slidgigt-i-fingrene.htm

Svar af: Charl, 8. august 2011 kl. 03:07

These tiocps are so confusing but this helped me get the job done.

Svar af: Sunshine, 8. august 2011 kl. 04:39

Kudos to you! I hadn't tohuhgt of that!

Svar af: Jera, 8. august 2011 kl. 06:04

Hahahaha. I'm not too bgriht today. Great post!

Svar af: Mira, 8. august 2011 kl. 07:01

This does look prmoising. I'll keep coming back for more.

Svar af: Lavinia, 8. august 2011 kl. 08:05

What an awesome way to exlaipn this-now I know everything!

Svar af: Brenley, 8. august 2011 kl. 09:30

I was so cnofused about what to buy, but this makes it understandable.

Svar af: SANNE KATTRUP, farveriet@gmail.com, 15. januar 2012 kl. 17:49

hej jeg er opereret i maj,. og var meget positiv,. men nu i januar 2012,.- er det samme igen,.

kroniske hovedepine det er den som slår mig ihjel,. jeg vil kunne leve m alle de andre smerter i skulder arme nakke,. finger tænder øre hævede øjne,.jeg jan blive ved,. men vil gøre alt får at få hovedepinen væk,.

dette er svært at leve med men gør det,. mest synd for mine omgivelser,.smil,. humøret er jo lidt belastet en gang i mellem,.

er der nogen der kender til hjælp m bare hovedepinen,. gabatin, cymbalta ovs,. har jeg prøvet men det er et helevedes medecin og tager ingen ting,.

HJÆLPPPPPP,.-

Svar af: Anja Hjort, anja_hjort@vip.cybercity.dk, 29. januar 2012 kl. 19:16

Hej Jer med gener efter en diskusoperation

Jeg blev også opereret for en diskusprolabs i C5/C6 for 5 år siden og har været smertefri indtil for 3 måneder siden. Har samme historie som jer. Er desperat pga smerter i ryggen samt nervesmerter ligesom jer andre. Søger Jer der har skrevet oplæg her, da jeg har brug for at høre hvordan I klarer jer gennem smertehelvede.

Mvh Anja Hjort

Svar af: Hanne, 31. januar 2012 kl. 19:53

Jeg blev opereret i 2007, hvor jeg fik indopereret en diskusprotese i L5/ S1 og hvis der er noget, som jeg har fortrudt i mit liv, så er det det.

Jeg har konstant smerter i lænden, venstre balle og nervesmerter ned i mit venstre ben og fod, dag og nat. Når jeg skal i seng for selvfølgelig at sove , kan jeg ikke ligge direkte på ryggen for smerter, men må ligge på siden og vågner hver gang jeg skal vende mig i sengen. Jeg har tit krampe i mit venstre ben om natten, så jeg må ud af sengen for at strække ud og gå lidt rundt. Endvidere er jeg plaget af smerter og snurren i den øvre del af ryggen, dels nakke og omkring skulderbladene om dagen - så det er bare en evig pinen og plagen.

Jeg har flere smerter nu end før jeg blev opereret og hvis jeg kunne vælge om, ville jeg aldrig have valgt at blive opereret.

Mvh. Hanne

Svar af: Thomas 41år, thomasoganette@fasttvnet.dk, 11. februar 2012 kl. 19:37

Mit forløb med min diskusprolaps i nakken

Lørdag den 13/11-2010 om morgen tumler lidt rundt i sengen med min søn på 8 år ,da jeg rejser mig op får jeg nogle meget stærk smerter i min venstre skulder og får ligesom et hold i skulderen.

mandag morgen er det stadigvæk det samme, men jeg tager på arbejde og håber på det går over.

Men i løbet af dagen går smerterne ud i venstre arm og det begynder at snorre i 3 af mine finger.

Jeg melder mig syg til mit arbejde tirsdag morgen den 16/11-2010 og ringer til min læge og kommer der op og får noget mod smerter og en henvisning til en fysioterapi jeg tager til en kiropraktor den 18/11-2010Og hun konstanter at jeg har en diskusprolaps i nakken og mener at jeg bør MR skannes da det ser ud til at være en stor en med de smerter jeg har.

Så jeg tager til min læge igen mandag den 22/11-2010 og jeg får så en henvisning til en nerulog

Og får en tid den 01/12-2010 han konstanter også at det er en diskusprolaps i nakken og han laver

En henvisning til en MR skanning . det vil jeg få svar på ugen efter. jeg har stadig mange smerter

Og er sygemeldt fra mit arbejde endnu da jeg stort set ikke kan tage fat i noget uden at det bliver

Være.

Mandag morgen den 06/12-2010 får jeg så brev fra Roskilde sygehus, med indkaldelse til en MR skanning Den 21/12-2010 der er lidt lang tid til men med lidt piller mod smerter så går det nok jeg er begyndt at tage til fysioterapi et par gange om ugen efter henvisning fra læge, jeg syntes jeg kan mærke lidt fremgang og er også begyndt at ligge ned i min seng igen efter at have sovet i sofaen.

Den 21/12-2010 på Roskilde sygehus for jeg så fortaget skanning og det forløber helt perfekt resultat af skanning bliver sendt til min nerulog hvor jeg har en tid hos den 10-01-2011.

Julen er overstået og jeg har ikke haft de store problemer med smerter jeg har prøvet at lade være med at tage piller i 3 dage efter jul men det gik ikke min skulder begynder at trække sig op til mit øre og min overarm bygder at gøre ondt og føles meget træt for de der er muskelspænding i arm og skulder som så gør at jeg for hovedpine en gang i mellem så jeg tager piller igen også går det lidt i sig selv igen da jeg så kan slappe af i min skulder.

Den 10-01-2011 møde jeg op hos min nerulog for at drøfte resultatet af MR skanning som viser en diskusprolaps.Han siger jeg ligger lige på grænsen til en operativ behandling . han henstiller mig til neurokirurgisk vurdering på videncenter for rygkirurgi i Glostrup med henblik på evt. operation, der vil nok gå en uge til 14 dage før jeg for besked der fra.

Konklusion lige nu er jeg er stadigvæk sygemeldt fra arbejde har stadig smerter der skifter fra nakke skulder arm og hånd, 2 finger følesløse konstant har lidt svært ved at bruge dem.

Den 09-02-2011 tid til undersøgelse på Glostrup sygehus af en meget flink overlæge der heder Torben, vi kikker lidt på de billeder fra MR skanningen han viser mig at der er 2 prolapser i min nakke i niveau C6/C7 med tryk på rodkanal i venstre side og C5/C6 tydelig prolaps ud mod højre side som ikke giver mig nogle gener. Så han tilbyder mig en operation på prolaps i C6/C7 da det er den der giver mig alle de problemer jeg har og det siger jeg ja tak til da jeg gerne vil videre i det her forløb så han måler lige mit blodtryk for at se om det er ok, det var alt for højt 197/124 det var også første gang jeg har fået målt mit blodtryk. Så beskeden her fra var det skulde jeg få styr på først før jeg kunne få en tid til operation.

Så dagen efter op til min læge igen og jeg forklare jeg får så en blodtrykmåler med hjem og laver målinger i 4 dage og de er bare meget høje alle sammen, så min læge udskriver 2 slags piller som jeg skal tage for at få mit blodtryk ned, jeg får også taget blodprøver og målt mit hjerte/EKG så alt bliver tjekket i den forbindelse, lægen siger alt ser ud til at være normalt så jeg skal bare tage de piller så det kommer ned omkring 150/100 som Torben på Glostrup sagde var max.

Der går så også næsten 4 uger før der var styr på det, så fik jeg min læge til at skrive til Ambulatoriet på Glostrup så jeg kan blive indstillet til den operation.

Der går så noget tid så for jeg så en ny tid til samtale og vurdering i videncenter for rygsygdomme onsdag den 23-03-2011 kl 1400.

Jeg kommer så ind til Torben som også er ham der skal operaer mig, jeg har taget blodtrykmåler med så han kan se alle de målinger jeg har lavet i de sidste 4 uger det syntes han var super godt at jeg havde gjort.

Han spurte mig om jeg stadigvæk ville have den operation på den prolaps i C6/C7 og det vil jeg godt selvom jeg ikke har smerter hele tiden så er min arm meget svækket og mine 2 finger er stadigvæk følesløse og er forsat sygemeldt fra arbejde.

Torben siger det det kan jeg godt få, han har lige 6 stykker før mig og så skal han holde ferie i forbindelse med påske så jeg kan ikke komme til før i starten af maj men jeg ville få et brev med en fast dato som jeg venter på nu.

04-04-2011. stadigvæk ingen brev med dato fra Glostrup Jeg har ringet 2 gange nu og rykket dem de siger det ligger på Torbens bord og kommer nok snart. Jeg har prøvet og kikke på det med det frie sygehusvalg og jeg syntes det er helt uoverskuelig for mig og finde ud af og da det også er ham der operaer på privathospitaler syntes jeg det er helt tåbelig han ikke har tid. Det er vist noget med politik at gøre det er et helt andet problem det vil jeg ikke bekymre mig om nu jeg har rigeligt at tænke på.

Jeg har lade være med at tage piller for smerter i 4 dage nu og kun tage nogle Pinex når jeg ikke kan holde til flere smerter. Jeg bliver således mere bevist om hvor det gør ondt og hvornår.

For det gør mig bare så træt og sur når jeg har mange smerter i skulder og armen så må jeg lægge mig med noget under nakken som støtte for at aflaste nakken så går det som regel bedre igen efter en time. Lige når jeg står op om morgen har jeg ikke nogle smerter og fingrene er ikke så følesløse som ellers, men der går desværre kun 30 min til en time så kan jeg mærke at der breder sig smerter fra skulderen og ned til albuen men værst i armhulen og armen føles lidt træt og stram når jeg bøjer den og pegefinger + tommelfinger begynder at blive mere følesløse ude i spidsen og sådan er det resten af dagen, der er dog nogle dage der er være end andre. Det er når der også er ømhed i nakken så tager jeg piller. Til gengæld har jeg ikke haft hovedpine en eneste gang efter mit blodtryk er kommet ned på 140/90 som jeg nok har døjet med i mange år. Målet er det skal være 120/80 men nu må jeg først komme af med den diskusprolaps for det kan være at det er det man kalder for motion der kan give det sidste så det må jo vente til bagefter.

Jeg er selv blevet mere afklaret med at den operation er det bedste for mig da der ikke sker mere fremgang og gerne vil begynde på arbejde igen.

Man må ind til sagens kærne ellers bliver jeg nok pillemisbruger resten af livet for at kunne klare en hverdag igennem som det ser ud lige nu, ellers er jeg ok og kan også lave alle dagligdags ting og lidt små rep her og der men ikke det helt store endnu. Vores biler er jeg nød til at køre på værksted for at få lavet service, det er helt nyt for mig, jeg håber snart det bliver bedre.

08-04-2011 Så kom der indkaldelse til operation den 04-05-2011 kl 0930 på Glostrup sygehus.

Det var også på tide jeg får snart mere og mere ondt i den slaske arm jeg går med, det er også fordi det er blevet forår og jeg kan simpelthen ikke holde mig i ro, der er så mange ting der skal laves men nogle gange så kommer det helt af sig selv så er det ned og ligge med noget under nakken for at aflaste den.

Jeg må bare vente og forsat gå til Fysioterapeut da det forsat hjælper mig lidt med muskel spændinger i skulder og nakke.

04-05-2011Vi møder så op kl 0900 på sygehuset der hvor jeg skulle der får jeg så taget en masse blodprøver i bække arme og for lavet EKG og så en masse ventetid til samtale med læge og sygeplejerske og narkoselæge alt det tog 5 timer så fik jeg at vide jeg skulle møde næste morgen kl 0700 samme sted da der ikke var plads til jeg kunne blive til i morgen og jeg må så ikke spise efter kl 0200 ikke noget problem for mig da jeg næsten aldrig spiser om morgen.

kl 0700 står jeg der igen og en sygeplejerske tager pænt imod mig og viser hvor min seng er og hun siger jeg nok først kommer til operation kl ca 1130 for der er kommet et par ind akut så jeg må bare vente til det bliver mig jeg står som nr2 kl 1115 bliver jeg kaldt ind og skal lige klæde om og gøres klar og selv gå op til operationsgangen det var noget nyt de havde indført her ude og det var ok med mig da jeg ikke havde problemer med mine ben.

Alle der oppe hilser på mig og er super flinke, og de fortæller mig hvad der skal ske nu. Vi stater så op med at lægge et forkert drop i hånden som gjorde skide ondt men det gjorde den anden også ,og blodtrykket var helt oppe i det røde men det var ok de havde jo set at det kan komme ned igen så kom lægen som jo så ikke blev Torben, han havde ringet til mig og sagt at det blev en anden fordi han skulle noget andet, så det blev en der heder Anders Torben havde sagt ok for ham. Han gennemgår hvad jeg skal opereres for og hvor og i hvilke niveau og spøger til navn og cpr nr så der ikke sker misforståelser det kommer nok mig til gode, så kom narkoselægen og sagde godnat det gik godt nok hurtig jeg mærker lige at hele kroppen summer det er stærke sager de bruger her

Og lige efter er man vågen igen og de siger operationen er gået godt det var næsten et skole eksempel han tog hele disken ud på en gang og kunne meget tydelig se prolapsen i disken, så ved jeg da at der var noget galt med den det skulle også være utrolig hvis ikke der var det med alle de smerter jeg havde.

Så bliver jeg kørt ind på opvågnings stuen og hun spøger mig om jeg har smerter på en skala fra 1 til 10

Og lige der har jeg meget ondt i selve nakken og stønner 10 og finder ud af at jeg næsten ikke kunne sige noget så skulle hun lige høre lægen om jeg måtte få noget morfin og det var så ok og der gik 1min så var alt godt og jeg blev lidt svimmel og jeg fik en is også uden at betale.

Der lå jeg så ca en time så var jeg ok og blev kørt ned på min stue og får lige fyret en masse SMS af om at det er gået godt, så falder jeg i søvn og sover et par timer så kan jeg mærke jeg har en super klump i halsen der trykker som om der sider en tennisbold fast i halsen meget underlig fornemmelse

Det er fordi spise og luftrør bliver skubbet til siden så der bliver plads og halssøjlen er frilagt men jeg kom hurtig over det og om morgen kunne jeg sige en masse igen med lidt hæs stemme nu var det kun såret der strammer og er meget ømt og smerter når jeg skal synke, men det går over igen jeg kan ikke mærke smerter i min arm mere og der er kommet meget mere kræfter i den og føles ikke træt i den det er helt utrolig med hensyn til mine 2 finger så er de stadig følesløse det kan godt tage lang tid før de kommer sig hvis de gør det, det kan jeg godt leve med så længe der er så stor bedring i armen som der er nu, fredag den 06-05-2011 efter snak med lægen Anders og en sygemelding på 4 uger hvor jeg virkelig skulle tage den med ro og passe på mig selv men jeg skulle røre mig så meget jeg kan, han siger jeg nok skulde komme mig og kunne begynde på mit GL arbejde som værktøjsmager efter de 4 uger.

Så kom sygeplejersken og fjerner dræn og 3stk drop og viser mig nogle øvelser jeg skal lave fordi man får utrolig mange muskelspændinger i nakke og skulder efter det her.

Jeg behøver ikke at genoptræne min arm det skal nok komme med tiden der var jo allerede en forbedring dagen efter, hun siger også at 3 til 4 dage efter kunne de gl symptomer vender tilbage da min afklemte nerve er ved at komme sig og man kunne blive trist og nedtrykt ved det men det ville hurtig fortage sig igen, så jeg kunne godt blive kørt hjem men ikke selv det skulle jeg vente med til jeg fik lidt mere bevægelighed i nakken ellers var der ikke noget forbud.

Den 10-05-2011 tråde i halsen skal fjernes hos min egen læge og vi snakker så om mit høje blodtryk som vi skal have gjort noget ved, hun havde snakket med en specialist på det område og han havde sagt at min psoriasis godt kunne have noget med det at gøre det var en ny viden man havde fået jeg, har selv hørt om det en gang og havde fortalt det til hende, det er jo altid godt at man kan fortælle sin læge hvad der kan være årsag til det og hun så undersøger det, så jeg skal til nogle flere undersøgelser det havde jeg jo også regnet med men det er bare ved at være for meget af det gode men mit blodtryk må jo ikke være så højt, jeg skulle få et brev fra Køge sygehus om en tid til undersøgelser og i mellem tiden skal jeg lige have taget et billede af mine lunger på Roskilde sygehus jeg har fået en drop in tid så jeg kan komme når jeg vil, fordi det kniber lidt med at køre bil lige nu pga såret på halsen er begyndt at stamme meget fordi det heler det må lige vente nogle dage endnu det er kun en uge siden jeg blev opereret.

Med hensyn til smerter har meget øm nakke om morgen har problemer med at sove igen fordi jeg kun kan ligge på ryggen og sove, nakke ømhed fortager sig hurtig når jeg er kommet op og får lavet mine øvelser med nakken, stadigvæk øm i armhulen men har ikke stik og jag og soven i armen føler også jeg bedre kan bruge den, jeg tager stadigvæk piller mod smerter men det er klart efter sådan en omgang det er jo også der for jeg skal holde mig i ro i 4 uger så jeg tager den der fra og en dag af gangen.

25-05-2011 Det går stadigvæk fremad kun lidt øm i nakken om morgen men går hurtig over og kan komme lidt ind i mellem, armen er næsten helt normal nu men kan godt mærke den ikke har været brugt rigtig i lang tid de 2 finger er stadigvæk følesløse, jeg er helt fri for spændinger i skulder som har været et stort problem.

Jeg tager ikke nogle piller mod smerter mere og såret på halsen er ikke ømt mere og kan næsten ikke ses jeg har stadigvæk lidt synke besvær og en klump i halsen der ikke vil op eller ned, jeg har også fået mere bevægelser i nakken men kniber lidt i yderstiling.

Jeg har været til undersøgelser med hensyn til mit blodtryk og fået svar på dem og der er ikke noget galt med nyren og hjerte og hjerteklapper og lunger som der kunne have været en indsnævring ved men det var som det skulde være, så jeg skal forsætte med at tage blodtryksænknings piller og komme op til kontrol en gang i mellem hos min læge.

08-06-2011 møde på mit arbejde om hvordan jeg skal komme i gang med at arbejde vi er blevet enige om at jeg starter med 4 timer om dagen og snakker sammen hver uge om hvordan det går med det, det prøver vi i 4 uger frem til sommerferie uge 28.

Så jeg starter tirsdag den 14/06-2011 kl 07:30 til ca 12:00 og laver kun de opgaver jeg selv syntes jeg kan klare og ikke mere, første dag gik godt men næste dag begynder jeg at få nogle af de alt for kendte spændinger i skulder og nakken og armhulen og måtte tage nogle piller da jeg kom hjem.

Dag 3 lidt flere spændinger jeg tog end da en pille på arbejdet det hjalp lidt på det men jeg skal nok bare i gang igen, blodtrykket er ved at være hvor det skal 125/80 men det er med piller på ellers ryger det op igen.

Efter et par arbejdsdage hvor jeg har haft hold i nakken og muskelspændinger i skulder venstre side måtte jeg ringe til min læge igen og høre hvad jeg skal gøre ved det , hun mener jeg skal til noget genoptræning hun kender et godt sted der heder Øfeldt og det ligger i Karlslunde og jeg får en henvisning der til, Og de har tid med det samme.

De starter med en grundig undersøgelse af mig for at lave et optrænings program som skal styrke min nakke og give mig mere bevægelighed i nakken samt få mere styrke i venstre arm.

Der kommer jeg så ca 2 gange om ugen i 4 måneder samt hjemme øvelser, så bliver vi enige om at udover jeg fået lidt mere bevægelighed i nakken er der ikke sket den store fremgang med mine smerter så der er ikke mere de kan gøre for mig pga der må være noget der stadigvæk påvirker nerver i nakken og må nok regne med det aldrig går helt væk igen men jeg skal forsætte med mine øvelser der hjemme så meget jeg kan.

14/12-2011

Status 1 år og en måned efter stadigvæk smerter de samme steder og stramheder fra nakken og ned i armen og nogle gange helt ned til hånden og ondt i armhulen værst er det i hvile og ved belastende arbejde de 2 finger er stadigvæk følesløse hele tiden og svære at bruge pga for meget berøring med dem bliver det være og kan lige frem gøre ondt i dem også som om der er en brænd vabel på pegefinger og tomlefinger det er meget irriterende når jeg skal lave noget, men det værste er helt klart smerter der skifter fra sted til sted og i styrke der er ikke rigtig noget mønster i det andet end at om morgen er det bedste tidspunkt lige når jeg står op som om det hele aldrig var sket, men ca 30 minutter til en time efter begynder det igen langsomt at tiltage.

Det er lidt uvist med arbejdet lige nu men jeg hænger på så meget jeg kan, ca 33 timer om ugen men jeg er også blevet meget bedre til at få nogle af de andre til at hjælpe mig med de grove ting.

Jeg tager stadigvæk piller for smerter men syntes ikke de hjælper så meget mere i så fald skal der flere til.

Den 21-12-2011 får jeg af min læge nogle andre piller KODEIN 25mg som jeg skal tage sammen med 2 Panodil max 4 gange om dagen stater først med at få 30 stk for at se om jeg kan tåle dem, de virker ret godt og hurtig men de tager kun nogle smerter og jeg bliver noget dvask og sløv af dem men de bedste jeg har fået ind til nu.

Den 16-01-2012 skal jeg op til en speciallægeundersøgelse på Roskilde sygehus det er min ulykkeforsikring der har sendt der til for fastslå hvor meget varig men jeg har efter det her 1 år efter.

Den 18-01-2012 for jeg henvisning fra min læge til Ølstykke Fysioterapi og skal komme der 2 gange om ugen.

Den 01-02-2012 for jeg lavet en aftale med min arbejdsgiver om at jeg går ned på 30 timer ugentlig i en periode på 3 måneder som betyder en lønnedgang på ca 4000 netto om måneden mod at jeg prøver på at blive så rask som mulig for det kan ikke blive fast med de 30 timer fik jeg at vide, så jeg er også begyndt at tænke på om jeg overhoved kommer til at kunne klare mit arbejde igen på fuldtid + weekend engang imellem, det kan godt holde mig vågen om natten for jeg ved ikke hvad jeg ellers skal. Men jeg slipper da af med kommunen som også har presset godt på fordi at sygedagpenge perioden er slut og jeg ikke er i behandling mere super godt, så jeg ser tiden an og håber på lidt mere fremgang indtil maj.

Svar af: Vivi Hvilsom, vjalbertsen@hotmail.com, 31. januar 2014 kl. 11:58

Hej alle. Står lige nu og skal måske opereres. Har 2 disco i nakken og osteofytter og forsnævring i rodkanalen til venstre arm. Der er under 1/3 plads tilbage til nerverne. Har fået afvide at jeg bliver "lam" i armen til sidst. Så nu sender de mig til Middelfart rygambulatorium igen. Var der i 2012 men nu er det blevet værre så nu skal der ske noget. Smerterne og den sovende fornemmelse er bare noget l... Kan ikke sidde,ligge uden det smerter i nakken og må hele tiden finde en stilling så armen ikke sover, prikker osv. Men efter jeres gode indlæg og jeres udholdelige smerter syntes jeg pludselig ikke om operation. Er der nogen med de ting jeg har som har fået operation som bare er godt og eller f der nogen som har fået en lam arm af de fors,nævringer? Og hvordan så. Mvh Vivi

Svar af: Thomas nørregaard, thomasoganette@fasttvnet.dk, 2. februar 2014 kl. 20:42

Hej Vivi. det er mig der har skrevet indlægget oven over dit.

På mig hjalp operationen kun delvis, jeg kom af med min trætheds fornemmelser i armen men til gengæld har jeg fået flere problemer med selve nakken som du også beskriver det, med at sidde og ligge har det lige som dig, meget belaste, jeg går på arbejde hver dag på fuldtid men det er hårdt på de sidste timer og jeg tager stadig piller hver dag,

Panodil og koden + amitriptylin til nerve smerter hjælper meget på min nakke.

Men jeg fik også at vide der ville være noget jeg måtte leve med bagefter selv om jeg valgte operation eller ikke.

men med den dom du har fået med at måske at blive lam i armen, skulde du nok overveje det, men jeg fik bare ikke så meget ud af det.

jeg kunne godt tænke mig at vide i hvilken disk i nakken du har problemer med.

Mvh Thomas

Svar af: vivi hvilsom, vjalbertsen@hotmail.com, 29. maj 2014 kl. 16:54

Hej Thomas. Har først set dit svar nu, undskyld ;-)

De prolaps jeg har i nakken er nøjagtig de samme som du har. Mit problem er værst med de forsnævringer i rodkanalen og de knogle gevækster der sidder og lukker af for bevægeligheden af de nerver der skulle kunne løbe frit. En lang historie kort fortalt: Har været flex-jobber i 10 år som pedel på en friskole. Jeg var eneste pedel, så selv om jeg var ansat i "skånejob" og kun på 4 timer var der jo mange ting som jeg nok ikke skulle have gjort, men der var jo ikke andre til at gøre det. Det skal siges at ingen pressede mig og at jeg elskede mit job så derfor gjorde jeg mange dumme ting og løft som ikke ligefrem hjalp på mine smerter. Det blev så bare til flere og flere piller. I 2012 fik jeg et ryg i ryggen og en måned efter var det så udholdeligt at jeg blev scannet og først der fandt man ud af at jeg havde de tre prolaps, to i nakken og en i lænden og rodforsnævring. Fik lidt fys osv men ellers ingen anden behandling. Arbejdede videre men i okt. 2013 blev jeg fyret da skolen desværre var for nedad gående (den er nu lukket) I de sidste 3 måneder jeg var der var nakke-arm problemet så stort at jeg kun lige "overlevede" med et max af smertepiller. Blev så i jan.2014 scannet igen og der fandt de forværring af både prolaps og forsnævringerne. Forsnævringerne var de værste og det er dem de vil fjerne. Er ikke sikker på om de også vil gøre noget ved prolaps da de jo ikke er "så slemme" endnu så de er operations krævende omgående. Har været i Middelfart ryg igen og er kom på et 4 ugers forløb med træning og forståelse af smerter osv. Havde en lille effekt af dette så jeg ville godt prøve med mere daglig træning for at se om det kunne forbedres så jeg kunne udskyde den operation som alligevel kommer på tale senere. Har også fået af vide at jeg nok aldrig bliver smertefri pga. kroniske smerter. De siger det er pga. slidgigt de der knogle gevækster kommer. Jeg har til 10 juli så skal jeg til opfølgning igen. Ville bare ønske nogen kunne fortælle mig at lige præcis den operation havde de fået og at det hjalp uden andre følger af smerter. Mit største problem er vel også at jeg ikke må få mere smertestillende af det som hjælper for jeg begyndte at kaste lidt blod op og megen svige i mellemgulvet, så det var begyndende blødende mavesår. Så nu får jeg ingen ting kun Panodil og det er jo som at stikke tungen ud af munden :-( Så både arm-nakke smerter, gigt og fibromyalgi smerter er sgu en dårlig cocktail på panodiller.

Mvh Vivi

Svar af: womens replica mlb jerseys, dgdfgh*fdhhj@gmail.com, 1. juli 2014 kl. 04:29

999 A vital part of every girl wardrobe are her footwear.

womens replica mlb jerseys http://www.makeupbyyvette.com/replica-mlb-jerseys-c-8.html

Svar af: cheap jordans for sale, bgf6dh56fdgffd54ht@hotmaill.com, 3. juli 2014 kl. 16:24

M,evening|day time|breakfast|afternoon|daytime|dawn|daybreak|daily|time of day|week|am|several hours|lunch|working day|mid-day|snack|day of the week|early|days}. Ecumenical Stewardship gathering place control seminar Social Technographics after god is just too not so big: needing god's effectiveness despite the fact that setting up your teen and special conditions churches concerning Pinterest Social newspaper and tv Ministry: converge Biennial course american also believe in the long-term pictures..

cheap jordans for sale http://www.bloglawandeconomics.org

Svar af: cheap jordans for sale, bg4fd6514hfds7fsgre546rtht@hotmaill.com, 3. juli 2014 kl. 16:26

suits of such a the natural wolrd, truth, will be sorted out within management consequences, That could cost a soldier rank well also take. They performed this millions of years before pm machines which is where not as commonplace as they are currently. my spouse and i my personal child above all else. I work toward acquiring a pair that fits eventually. E,for|eg|with regard to|specifically|much like|such like|include things like|such as|by way of example|regarding} charles manson plus Ted Bundy..

[url=http://www.bloglawandeconomics.org]cheap jordans for sale[/url]

Svar af: MichaelPa, 20. august 2014 kl. 02:15

The FDA acceptance of Plegridy depends on comes from one of several major pivotal scientific studies of beta interferon undertaken, Improvement, which needed in excess of 1,500 MS patients. Upfront had been a two-twelve months, Stage 3, placebo-regulated (in year or so a) study that evaluated the safety and efficacy of Plegridy applied subcutaneously. The examination for every primary and secondary efficiency endpoints happened following year a person. Following on from the 1st year, men and women on placebo gained Plegridy right through the research.

A elderly police police officer declared that bloodstream-stained medical, bedding and mattresses products were actually looted coming from the quarantine facility, which might disperse Ebola throughout the Western Point vicinity.

[url=http://livevideocenter.com/buy/Lotrel.html] Order Lotrel no prescript htgytr5[/url]

Systolic high blood pressure (the most notable wide variety in a very blood pressure level reading through) lowered drastically in those executing excessive-intensity level exercise, but remained the identical in your group of people undertaking modest regular exercise. Peak heart rate rose in the high-intensity group, but not for those exercising at a moderate level. Simultaneously associations presented improvement in pulse treatment.

Svar af: Georgehasy, 28. august 2014 kl. 23:14

Patients treated with both dosing regimens of ixekizumab had significantly greater levels of film approval compared to placebo and to etanercept at the 12-week endpoint. Pelt authorization was quantified by guide essential endpoints for psoriasis studies: the Psoriasis Square footage and Severity Directory (PASI) and the Unchanged Physician Epidemic Assessment (sPGA).

Representing patients treated with ixekizumab either every four weeks or every two weeks, between 78 to 90 percent of patients achieved at least a 75 percent reduction in PASI groove (PASI 75) at 12 weeks. Additionally, 31 to 41 percent of these patients achieved PASI 100, or distinct skin, at week 12. An eye to similarity, between 5 to 7 percent of patients treated with etanercept in the UNCOVER-2 and 3 studies achieved PASI 100.

Statistically significant improvements in outer layer separation measures as a replacement for patients treated with ixekizumab were observed as at daybreak as the first week when compared to either placebo or etanercept, and continued through week 12. In the UNCOVER-1 learning, stiff levels of return were maintained completely 60 weeks of treatment.

[url=http://salesofgranite.com/product/Fosamax.php] Order Fosamax USA gr[/url]

 

Start ny tråd

Har du noget på hjerte, er ordet frit.