Randbøl 3. maj

Randbøl

Den 3. maj var tiden kommet til vores årlige gåtur i den smukke natur omkring Randbøl.
Vi samlede os i bilerne ved Røde Orm klokken 18.00, og kørte i samlet flok til Randbøl, hvor Pia og Peter Madsen ventede på os.
I år var turen lagt omkring syvårssørene.
Syvårssøerne er et spektakulært fænomen i Frederikshåb plantage. Navnet har de fået ud fra den kendsgerning at de ikke altid er der. Fra gammel tid har man bemærket at søerne dukkede op ca. hvert 7 år, ellers brugte man blot det magiske 7 tal til netop det uforklarlige.
Men et er vist, søerne opstår og forsvinder med grundvandet. Selv om store mængder nedbør får grundvandsstanden til at stige, er det ikke ensbetydende med at der er fyldte søer. Grundvandsspejlet har sine egne ”bakker og dale”, derfor er syvårssøerne meget lidt forudsigelige.
Efter endt gå tur, hvor nogen havde taget den lille tur, og andre den store, var der forplejning i jagthytten.
Igen i år hotdogs, noget mange af os ser meget frem til. En dejlig tradition.
Mange tak til Pia og Peter for endnu engang at ville se os.

Helle Melgaard

Kildeangivelse: Miljø og fødevareministeriet
Syvårssøerne Frederikshåb plantage
Skoven var ved at springe ud